Andere spreekuren

 ·         Wrattenspreekuur: Beide praktijken

Tijdens dit spreekuur worden gewone wratten behandeld met vloeibare stikstof. De stikstof zit in een dampend vaatje. Een grote wattip gaat in het vaatje en wordt vervolgens op de wrat gedrukt. Stikstof bevriest de wrat en de huid eromheen, waardoor de  wrat kan afsterven. Er ontstaat meestal een blaar die binnen een week verdwijnt. Bevriezing geeft dezelfde pijn als een brandwondje. Kinderen moet u daarop voorbereiden. Behandeling met stikstof helpt niet altijd en moet meestal herhaald worden. Ook waterwratjes kunnen behandeld worden met stikstof. De grootste wratjes worden ongeveer 5 seconden aangestipt, de kleinere wratjes gaan daarop meestal spontaan weg. Deze behandeling is nauwelijks pijnlijk.  

 

·         Diabetesspreekuur: Praktijk Dr. Zwart

Assistente Gea Schutte houden een zelfstandig diabetes spreekuur.

De meeste patiënten met suikerziekte (Diabetes Mellitus) worden iedere 3 maanden gecontroleerd. Deze uitslagen worden met de huisarts besproken en er wordt bekeken of er nog aandachtspunten zijn.
U wordt hiervan op de hoogte gesteld door Gea.
Zij beantwoordt
tevens al uw vragen.

 

·         Chronische ziekten spreekuur:  Praktijk Dr. Dijkstra

Praktijkverpleegkundige Anja van Dalen.

Anja houdt zich bezig met o.a diabetesbegeleiding, patienten met longaandoeningen, gecompliceerde huidwonden en  andere chronische zieken.                                                                                                                                          

 

UW EIGEN HUISARTS BLIJFT DE EINDVERANTWOORDELIJKE EN HOOFDBEHANDELAAR