Afspraak maken

Spreekuur op afspraak
Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00 uur en 10.00 uur en tussen 13.00 en 15.00u.  Houdt u er rekening mee dat u vroeg belt als u dezelfde dag gzien wilt worden

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.

Als u opbelt voor een afspraak zal de assistente vragen naar de reden dat u belt. Dit wordt ook wel triage genoemd. Het gaat er niet om dat de assistente de diagnose gaat stellen. Zij moet alleen een paar dingen weten om u zo goed mogelijk te kunnen helpen. Zodra de assistente  weet wat voor u de beste afspraak is zal zij u een voorstel doen.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • De assistente geeft u zelf een advies, dit advies wordt altijd nabesproken met de huisarts
  • De assistente vraagt de huisarts u even terug te bellen.
  • De assistente maakt een afspraak voor een consult bij de huisarts
  • De assistente maakt een afspraak voor een consult bij de praktijkverpleegkundige/medewerkers assistente
  • De assistente maakt een afspraak voor een visite

Als de afspraak geen haast heeft, zal de assistente u soms het voorstel doen later in de week te komen. U kunt als dat nodig is altijd op dezelfde dag terecht. Als u meerdere dingen wilt bespreken zal de assistente een dubbele afspraak voor u maken. Deze gang van zaken eist van de doktersassistenten dat zij uw hulpvraag en/of klacht kunnen beoordelen. Dit gebeurt op basis van zorgvuldig opgestelde protocollen. De assistenten hebben hiervoor de noodzakelijke aanvullende cursussen gevolgd. Uiteraard is dit alles in samenspraak met uw eigen huisarts.